Как да използвате нашите чътни сосове

Всички наши рецепти си подхождат така добре с вкусни чътни сосове, че си казахме: „Хей, защо пък да не направим наши собствени?“. Така че ето ги и тях – три чисто нови вида, от които да избирате, всичките направени от истински индийски плодове, без никакви изкуствени добавки. Може да сервирате тези сосове в комбинация с която и да е от нашите рецепти, но също и със сирена, месо и дори в сандвичи. Опитайте да ги комбинирате с кисело мляко или сметана – получават се страхотни сосове за топене и дресинг!

 

 

Spicentice Манго чътни е направено от истинско индийско манго със сминдух, кимион и черен кимион (калонджи). Съдържа вкусни подправки, чесън, кардамон и черен пипер, всички те част от тази специална рецепта, която е блестящо допълнение към всички ястия на Spicentice. Чътнито може да бъде сервирано и като вкусно предястие с пападъм (индийски тънки, хрупкави питки) и домашна раита.

 

 

Spicentice Papaya чътни е направено от истинска индийска папая, лайм и подправки. Особено подходящо в комбинация с Tandoori Salmon (Тандури сьомга) и Goan Prawn Curry (Къри със скариди по гоански) на Spicentice. Плодовите аромати и свежият лайм са прекрасна комбинация за ястия с риба и пилешко месо.

 

 

Spicentice Sweet Lime чътни – вложихме всичко от себе си в тази невероятна рецепта за чътни със сладък лайм. То е направено от истински индийски лайм с чили, сминдух и възхитителен микс от традиционни подправки. Носи свеж лимонов привкус и определено е най-подходящия сос към горещо, люто къри. Изключително вкусно е, когато се сервира с Lamb Madras (къри Мадрас с агнешко месо) и Lamb Rogan Josh (агнешко Роган Джош) на Spicentice.