Често задавани въпроси

Смятаме, че продуктите ни са много достъпни и лесни за използване, но все пак може би бихте искали да разгледате този раздел с въпроси и отговори. Ако искате да знаете нещо, което не сме покрили тук, не се колебайте да се свържете с нас – на линия сме да отговорим на вашите въпроси. 

 

Q: Съдържат ли вашите комплекти с билки и подправки и чътни сосове адитиви, консерванти или оцветители?

С ръка на сърцето заявяваме, че всички наши продукти са без консерванти, адитиви и оцветители.

 

Q: Съдържат ли глутен?

Не, нашите комплекти съдържат само 100% чисти подправки и билки и абсолютно нищо друго.

 

Q: Лесни ли са за приготвяне?

Да, нашите комплекти са лесни за използване и с тях готвенето е бързо и приятно.

 

Q: Съдържат ли ядки вашите продукти?

Не. Освен това приготвяме всичко в работна среда, която е напълно свободна от всякакви ядки и сусам, така че върху нашите продукти няма да намерите етикет: „Може да съдържа ядки“.

 

Q: Защо във всеки комплект има различни сашета с билки и подправки? 

Традиционното готвене в голямата си част се състои в създаването на хармония от вкус и аромат. Това се постига в различни етапи на готвенето, затова включихме отделни пакетчета с внимателно смесени (смляни и цели) билки и подправки във всеки комплект. Готовите сосове и фиксове са много хубаво нещо, но в истински автентичните рецепти никога не се добавят всички съставки едновременно, затова и ние не го правим.

 

Q: Защо да си купя вашите продукти вместо тези на друга марка?

Естествено, на пазара има и други сходни продукти, но ние вярваме, че нашите са перфектни, ако обичате да готвите истинска храна с автентичен вкус и аромат. Оставяме малко от креативната част на вас (за да можете вие да оберете лаврите), а самите ни рецепти са достъпни за всички и гарантират вкусно ястие всеки път. Освен това наистина ни е грижа за произхода на нашите съставки, затова за вас избираме само най-висококачествените билки и подправки, доставени от най-доверените ни снабдители.

 

Q: Мога ли да замразявам вашите комплекти? 

Не, не самите комплекти. Но можете да замразите готовото ястие (ако фризерът ви позволява това).

 

Q: За колко човека са предназначени нашите порции?

Всички наши комплекти са направени така, че да могат да нахранят до 4 човека. Естествено, ако готвите за по-малко от четирима, то винаги можете да замразите и запазите останалото за друг ден.

 

Q: Мога ли да разделя комплекта, за да сготвя две различни ястия в два различни дни?

Всички наши рецепти са създадени, смесени и измерени много внимателно, така че един комплект да дава желания резултат когато е сготвен цял. Най-добре би било да го приготвите според нашите инструкции за четирима души, а после да замразите останалото от готовото ястие.

 

Q: Как и за какво се ползват вашите Rub комплекти? 

Независимо дали искате да разнообразите кюфтетата си с щипка италиански вкус,  да приготвите перфектното Тндури, да впечатлите съседите с барбекю уменията си или да се впуснете в приготвяне на марокански таджин, има комплект, който да ви помогне да се справите всеки път!

Както и с всичко друго, което предлагаме, гарантираме, че не използваме НИКАКВИ адитиви, НИКАКВИ консерванти, НИКАКВИ оцветители и НИКАКВИ заместители!

 

Q: Как да съхранявам комплектите ви?

Винаги препоръчваме всеки продукт, който съдържа пресни подправки и билки, да се съхранява на сухо, тъмно и хладно място и да се използва преди да изтече срокът му на годност. По този начин ще съхраните аромата до следващото ползване.

 

Q: Органични ли са вашите продукти?

За момента не са, но са внимателно подбрани от най-добрите производители, за които знаем, и са с възможно най-високо качество. Ние сме акредитирани от BRC, което озачава, че методите ни на производство и качеството на съставките ни отговарят на най-високите глобални стандарти.

 

Q: Подходящи ли са вашите продукти за вегани? 

Абсолютно – предлагаме някои страхотни рецепти за вегани и вегатерианци, като например ChickPea Curry (къри с нахут), Tarka Daal (индийско къри с червена леща), Aloo Gobi (къри с карфиол и картофи), Bombay Potatoes (kартофи по бомбайски) и Pilau Rice (ориз Пилаф). Всъщност всички наши рецепти могат да се считат за вегатериански, тъй като могат да бъдат адаптирани като използвате любимите си вегетариански съставки вместо риба или месо.

 

Q: Подходящи ли са вашите продукти за бременни жени?

Смятаме, че нашите рецепти могат да бъдат консумирани по време на бременност (стига да сте особено внимателни месото и рибата да са добре сготвени). Къритата ни дори могат да са ви от помощ, ако сте близо до раждане. Ако имате някакви съмнения, то първо се консултирайте с лекаря си, тъй като, нали разбирате – нашата специалност е готвенето, не износването на бебета…

 

Q: Къде се правят вашите продукти?

Ние сме особено горди от факта, че всички наши комплекти с подправки и билки са прясно смесени, измерени и пакетирани в Обединеното Кралство, в нашата семейна фабрика. Изпращаме ви ги директно от седалището ни в Лестър. Набавяме си съставките от цял свят, но само от доверени снабдители. Нашите истински плодови чътни сосове се правят в Индия, специално за нас, тъй като там мангото е най-добро, както и сладкият лайм, папаята и подправките. Ние ги изпращаме веднага щом са готови, за да стигнат до вас в перфектно състояние. Може да сервирате чътни в комбинация с която и да е от нашите рецепти, но също и със сирена, месо и дори в сандвичи. Опитайте да ги комбинирате и с кисело мляко или сметана – получават се страхотни дипове и дресинг!

 

Знаем колко важно е за вас да консумирате само най-висококачествените съставки, затова и използваме именно такива в нашите рецепти. Съставките ни идват само от доверени снабдители, които могат да докажат произхода на продуктите си. Решихме, че бихте искали да знаете от къде точно купуваме някои от специалните си билки и подправки:

  • Индия: люти чушки на прах, смлян кимион, смлян кориандър, тилчец (сминдух), смлян кардамон, смлян черен пипер, синапено семе, смляна куркума, смачкани люти чушки, ориз басмати
  • Испания: паприка, или както е позната в България – сладък червен пипер
  • Сирия: семена от кимион
  • Виетнам: кора от Cassia Bark, черен пипер, цейлонска канела на прах
  • Турция: риган, червена леща
  • Гватемала: шушулки кардамон
  • Шри Ланка: смлян карамфил
  • Mароко: мащерка
  • Тайланд: кафир лайм

 

Q: Колко здравословни са готовите ястия? 

Всички наши рецепти са изключително здравословни, тъй като използват съвсем малко масло, което лесно може да бъде заменено с една от здравословните му алтернативи. Чътнитата също са здравословни, тъй като са направени главно от лук и домати. Комплектите ни могат да се адаптират за месо, риба или зеленчуци и ние препоръчваме винаги да се сервират с гарнитура от пресни зеленчуци или салата.

 

Клиентите ни, които спазват стриктни хранителни режими, често ни казват, че нашите комплекти придават истински аромат на здравословните им ястия и им позволяват да експериментират с рецептите.