Как да използвате нашите подправки за овкусяване

Ще се чудите как сте живели без тези малки и удобни комплекти с билки и подправки в кухненското си шкафче. Използвайте ги, за да придадете вкус на ястията си, както и за да създадете собствени рецепти, вдъхновени от всички краища на света, включително и ваши собствени домашно приготвени паста хариса и сос чимичури.

Независимо дали искате да разнообразите кюфтетата си с щипка италиански вкус, да приготвите перфектното Тандури, да впечатлите съседите с барбекю уменията си или да се впуснете в приготвяне на марокански таджин, има комплект, който да ви помогне да се справите всеки път!

 

Както и с всичко друго, което предлагаме, гарантираме, че не използваме НИКАКВИ адитиви, НИКАКВИ консерванти, НИКАКВИ оцветители и НИКАКВИ заместители!

 

 

 

RUB – това са нашите грижовно подбрани смеси от подправки и билки за овкусяване. Те добавят автентичен вкус към храните, които обичате. Просто намажете върху пържоли, месни флейки, парченца риба или дори зеленчуци преди да ги изпечете на фурна, грил или барбекю.

 

Вижте по-долу описани различните техники за тяхното използване:

 

Sprinkle – поръсете супи, сосове, запържени ястия или гювечета, за да придадете истинска дълбочина на вкуса. Може да опитате и да поръсите печените си ястия с тях, непосредствено преди края на приготвянето, добавяйки взрив от пресни аромати преди сервиране. 

Paste – направете паста като смесите със зехтин или масло и малко соев сос или балсамов оцет, която може да добавите към супи, сосове и пълнежи, или с която да поразчупите вкуса на ястията с ориз или кус-кус. Опитайте я разтопена върху пържола или парче бяла риба, приготвени на грил или барбекю.

Crumb – хрупкави трохи. Подправете на вкус хлебни трохи и масло или зехтин и покрийте рибата или месото преди пържене (направете си перфектно запечено сирене халуми с хрупкава коричка от трохи) или използвайте за пълнеж при печене. Получава се и чудесна хрупкава коричка на всичко – от агнешки котлети на грил до филе от сьомга, както и за приготвяне на печени зеленчуци.

Baste – буквално "начуквам". Смесете с масло, зехтин или олио и начукайте със сместа парче пиле или разфасовка месо преди печене на фурна, грил или барбекю. 

Marinade – пригответе апетитна марината като смесите с олио и/или вино/соев сос/лимонов сок, в зависимост от рецептата. Използвайте мариноването преди печене на грил, фурна или барбекю. (например, смесен с кисело мляко, нашият Tandoori Blend е идеален за мариноване на пиле или сьомга).

Glaze – глазирайте. Съчетайте с мед и/или олио/балсамов оцет, за да приготвите глазура за меса, приготвени на бавен огън, или за да придадете характер на запечените зеленчуци.  Добавете лимонов сок към нашата Herby Fish Rub глазура, за да добавите чудесен карамелен послевкус към вашия кебап с печена риба или към вашето пилешко филе. 

 

А ето и как можете да използвате всяка една от подправките:


 

Barbecue rub – добавете барбекю привкус към нещата, които готвите целогодишно. Особено подходящ за подправяне на месо, риба и зеленчуци преди печене на грил или на барбекю, навън или вкъщи. Ние го обичаме върху наденички, изпечени във фурна с малко зехтин, сервирани в хрупкава питка с малко Spicentice манго чътни. 

 

Ras el hanout rub – използвайте този rub, вдъхновен от Северна Африка, за да приготвите идеалния таджин или за да добавите марокански отенък на ястията от кускус или ориз. Намажете с него меса, риба или зеленчуци преди печене, за да им придадете автентичен аромат. „Рас ел ханут“ в превод означава „най-доброто в магазина“. Търговците от Северна Африка имат свои собствени рецепти за направата на този микс, като всеки от тях винаги използва съставките с най-високо качество. Тази смес е нашето „най-добро в магазина“. Ние добавихме цвят от роза като завършек, което ни донесе златен медал за тази рецепта. 

 

Peppery rub – използвайте го, за да разпалите пикантен вкус във вашите ястия. Най-добре се получава в комбинация с масло, върху някоя сочна пържола или разстлан и втрит върху месо, риба или зеленчуци, които да хвърлите върху барбекюто или грила. Лично ние го обичаме и в комбинация с Халуми, запърженo в тиган с малко оцет, и сервирано с хрупкава салата по избор (добре, добре – може и с порция пържени картофки!). 

Опитайте да го поръсите върху картофки тип „уеджис“ заедно с щипка морска сол и няколко пръски зехтин...  ммм, получават се най-невероятните картофки на фурна! 

 

Italian rub – изключително приложим – бихме могли да си намерим оправдание да го използваме всеки ден. От разнообразяване на обикновения тост с кашкавал, до добавяне на едно определено bella качество на вашите любими ястия от паста, сосове или ризото. Пригответе перфектните брускети или намажете с него месо, риба или зеленчуци преди печене, или го разбъркайте с масло и го втрийте в цяло пиле за един неделен обяд. На един от специализираните конкурси съдиите се влюбиха в него – същото предстои и на вас!

 

Herby fish rub – добавете аромат към любимите си рибни ястия. Страхотен в рибни пайове със сметана или втрит във филе от риба преди печене, също и перфектен за мариноване на кралски скариди и миди. От него става и чудесен дип с копър и крем сирене – прекрасен в комбинация с всякаква пържена риба или филе от скумрия. 

П.П: Уверете се, че рибата ви идва от устойчиви източници – така готвенето ще е екологично съобразно.

 

Harissa rub – класически Хариса бленд, идеален за втриване в месо, риба или зеленчуци преди печене. Направете своя собствена вкусна паста Хариса като смесите нашия rub с оцет, счукан чесън, доматено пюре и лимонов сок и никога повече няма да си купите готов сос! Лично ние обожаваме комбинацията от малко Harissa rub, олио и оцет, поръсени върху порция кускус с печени зеленчуци. Опитайте да напълните порция пилешки гърди със смес от сос Хариса, масло и хлебни трохи – вкусът е възхитителен! 

 

Chipotle rub – Чипотле е наименованието на пушеното халапеньо – люти чушлета, които се използват във всякакви ястия, черпещи вдъхновение от Мексико и отглеждани главно в щата с очарователното име Чихуахуа. Тяхната лютивина и отличителен аромат придават непогрешим мексикански нюанс на маринованите меса или риби, независимо дали са приготвени навън или вкъщи. Надяваме се, че ще заобичате този Chipotle rub, колкото го обичаме и ние, и ви пожелаваме buen provecho (приятен апетит)!

 

Аржентински Chimichurry rub – думата „чимичури“ започва да се използва още през 1783 г. и има както аржентински, така и испански произход, а едноименният сос се появява по-късно. Ще ви хареса нашата лесна рецепта за този сос: просто овкусете с подправката 1 ситно нарязана глава лук с две супени лъжици зехтин, 3 супени лъжици винен оцет, 2 супени лъжици лимонов сок и 50 мл вода – ще получите приказен сос в стил „чимичури“ салса. Използвайте като марината за меса на грил, наденички Чоризо или печени зеленчуци. 

 

Tandoori rub – тази удобна и лесна за използване ароматна смес съдържа внимателно подбрани и съчетани подправки, които запазват своята свежест до минутата, в която ги добавите към вашите любими ястия. Te вече могат да бъдат с разкошен индийски аромат. Чудесна е за мариноване на месо, риба и зеленчуци преди печене на грил плоча, барбекю или фурна.