Печени кореноплодни зеленчуци с Рас ел ханут

Написано от Spicentice 10.04.2017 0 Comment(s)

Ако търсите интересна идея за гарнитура към основно ястие или нещо леко за похапване без месо, ето какво ви предлагаме. Едно истинско кулинарно пътешествие, без да излизате от вкъщи. Подправката Рас ел ханут е събрала в себе си слънцето, ароматите, цвета и сладостта на Мароко. Карамелените нюанси с лека пикантна целувка превръщат едни обикновени зеленчуци във вкусно и неустоимо ястие, което ще ви пренесе в съвсем различен свят. Тези печени зеленчуци са чудесно допълнение към месо, но са превъзходни и като самостоятелно вегетарианско ястие. Приготвянето е много лесно, подготовката отнема 10 минути, а печенето – още 40.

 

Ето необходимите продукти и начина на приготвяне:

 

  • 1 малка глава целина
  • 1-2 пащърнака
  • 3-4 моркова
  • 2 ч.л. Рас ел ханут
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. мед
  • 1 ч.л. сол

 

    

 

Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). Нарежете зеленчуците на пръчици. В широка сложете хартия за печене и объркайте всичките зеленчуци с подправките. Печете 40 мин, докато омекнат и станат златисти.